Terug naar Koffiebonen

Brazilië / Guatamale / Indonesië

Pacific Blend

kruidig, krachtig, zoethout

Durf jij het aan, een koffie waarin aroma’s van steranijs en zoethout samengaan met chocolade en een zoete romige afdronk? Proef dan zeker deze Pacific Blend, met bonen uit Brazilië, Indonesië en Colombia.

11.5030.50

op voorraad
Wissen
Meer over
  • Zetadvies

Een klassieke volzoete blend met een kruidige twist

Pacific Blend flavor wheel
De Pacific Blend is zo samengesteld dat kruidige aroma’s van steranijs en zoethout van Sumatraanse koffie een spannend accent geven aan een klassieke volzoete basis van Braziliaanse en Colombiaanse bonen. Dit is een bijzondere koffie met smaaktonen die je niet vaak samen tegenkomt, maar juist dat bijzondere maakt hem zo lekker.
Achtergrondinformatie
Wij spelen graag in op wensen van koffieliefhebbers. Het dwingt ons buiten de gebaande paden te gaan en nog verder te zoeken. En als we de koffies met de gewenste karakteristieke smaken hebben gevonden, wacht de volgende uitdaging. Het vinden van een goede balans! Met geduldig proeven, reflecteren en bijsturen vinden we de perfecte samenstelling. Deze Pacific moest vooral kruidig zijn. Hiervoor selecteerden we een red Bourbon Long Berry uit Bandung met aroma’s van steranijs en zoethout. Samen met de volle body van de Braziliaanse pulped natural en een ‘diendende’ rol voor de Colombia is dit een typische Giraffe blend, maar dan met een twist!

Zetadvies

Dubbele espresso

We gebruiken alleen de bakjes voor dubbele espresso’s. Door de vorm en grootte geven deze veel minder kans op over- of onderextractie. Wij raden de bakjes voor enkele shots dus af. Gebruik een precisie-weegschaal (0,1 gram) om de gemalen en de gezette koffie te wegen. Verder een distributie-tool voor een perfect afgestreken koffie-puck en een timer.

  • 18,5 gram gemalen koffie in je filterbakje.
  • 42 gram gezette koffie in je kopje.
  • 25 – 30 seconden doorlooptijd. Tel mee vanaf activeren pomp (druk op de knop)