Terug naar Koffiebonen

Brazilië / Nicaragua

Latin America Blend

zoet, melkchocolade, karamel

De Latin America is onze zoete en kruidige blend. Voor liefhebbers van een cappuccino is onze Latin America heerlijk. In de combinatie met melk proef je een heerlijke chocoladesmaak. Met deze blend van Braziliaanse en Nicaraguaanse koffiebonen zet je ook mooie volle espresso's.

11.5030.50

op voorraad
Wissen
Meer over
  • Zetadvies

Complex als espresso, zacht als cappuccino

De Latin America Blend is een chocolatebar in je kopje. De smaken karamel, melkchocolade en hazelnoot zijn typisch voor Braziliaanse koffies uit Minas Gerais, en de Nicaraguaanse koffie geeft deze blend een zoete fruitigheid van confituur.
Latin America Blend flavor wheel

Zetadvies

Dubbele espresso We gebruiken alleen de bakjes voor dubbele espresso’s. Door de vorm en grootte geven deze veel minder kans op over- of onderextractie. Wij raden de bakjes voor enkele shots dus af. Gebruik een precisie-weegschaal (0,1 gram) om de gemalen en de gezette koffie te wegen. Verder een distributie-tool voor een perfect afgestreken koffie-puck en een timer.
  • 19  gram gemalen koffie in
  • 40 gram gezette koffie uit (extractiegewicht)
  • doorlooptijd: 25-29 seconden. Tel mee vanaf activeren pomp (dus vanaf druk op de knop)
Dit recept is onze suggestie en die is niet heilig. Heb jij een afwijkend mooi recept? Aarzel niet om die met ons te delen via info@giraffecoffee.com!