Giraffe Coffee Academy

Laat je onderdompelen in de fascinerende wereld van koffie.Wil je meer kennis of vaardigheden opdoen in het zetten van koffie? Bekijk dan hieronder ons brede trainingsaanbod.

Uiteraard hebben we maatregelen genomen om ons aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Lees onderaan de pagina hoe we dit hebben toegepast.

SCA trainingen

De Specialty Coffee Association (SCA) is een internationale non-profit organisatie die duizenden koffieprofessionals, van producenten tot barista’s, over de hele wereld verbindt. Door middel van openheid en het delen van kennis zorgt SCA voor een sterke band binnen de specialty coffee industrie.

De SCA heeft samen met haar leden een trainingsprogramma opgesteld wat bestaat uit 6 modules. Deze modules bevatten alle facetten van het koffievak en mogen alleen gegeven worden door een geautoriseerde SCA trainer. Onze trainers brengen je met veel plezier en enthousiasme de benodigde kennis en vaardigheden bij.

Workshops

Op een laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van koffie? Daarvoor hebben we onze workshops ontwikkeld. In de workshop ‘filterkoffie’ maak je kennis met alle manieren van filterkoffie zetten en geven we je handige tips en tricks om het beste uit de koffie te halen. Thuis een apparaat met stoompijpje? Dan is de workshop latte art wellicht iets voor jou! Toch meer nieuwsgierig geworden naar hoe je koffie moet proeven? Dan organiseren we een cupping workshop. Waarin het Coffee tasters flavor wheel voorbij komt en koffie van over de hele wereld geproefd wordt. Kortom, genoeg te leren!

Naast deze reguliere workshops is het natuurlijk ook mogelijk een workshop op maat te volgen. Lijkt je deze workshop bijvoorbeeld leuk voor een bedrijfsuitje of teamactiviteit? Of wil je misschien meer weten over het proeven van koffie? Stuur een mail met jouw wensen naar training@giraffecoffee.com. We maken graag een workshop op maat voor je!

Richtlijnen RIVM

Koffie is een ambacht. Wij geloven heilig in de kracht van hands-on training en zetten daarom onze trainingen met veel plezier offline door. Echter, hebben we wel wat aanpassingen moeten doen om de trainingen zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. We willen iedereen graag in een schone en veilige omgeving ontvangen. De volgende maatregelen hebben wij getroffen:

 • Door een nieuwe indeling van werkplekken is het mogelijk voor alle deelnemers 1,5 meter afstand te houden.
 • Er kunnen maximaal 5 personen deelnemen aan een training.
 • De trainer en alle deelnemers dragen handschoenen.
 • Giraffe Coffee Academy verzorgt alle nodige middelen voor het naleven van de hygiëne regels.
 • Mondkapjes zijn toegestaan, maar niet verplicht.
 • Bij SCA-trainingen wordt lunch aangeboden, het is toegestaan eigen lunch, servies en/of bestek mee te nemen. Dit is niet verplicht.
 • Eigen materiaal (barista tools, molens of machines) mogen meegenomen worden naar de training, dit is niet nodig en/ of verplicht.

Deelname aan de trainingen kan alleen wanneer op alle volgende vragen nee geantwoord kan worden:

 • Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij jou of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?