Giraffe Coffee Academy

Wil je meer kennis of vaardigheden opdoen in het zetten van koffie? Bekijk dan hieronder ons trainingsaanbod en laat je onderdompelen in de fascinerende wereld van koffie.

SCA trainingen

De Specialty Coffee Association (SCA) is een internationale non-profit organisatie die duizenden koffieprofessionals, van producenten tot barista’s, over de hele wereld verbindt. Door middel van openheid en het delen van kennis zorgt SCA voor een sterke band binnen de specialty coffee industrie.

De SCA heeft samen met haar leden een trainingsprogramma opgesteld wat bestaat uit 6 modules. Deze modules bevatten alle facetten van het koffievak en mogen alleen gegeven worden door een geautoriseerde SCA trainer. Onze trainers brengen je met veel plezier en enthousiasme de benodigde kennis en vaardigheden bij.

Workshops

Naast de gecertificeerde SCA trainingen bieden we ook leuke workshops aan. Momenteel hebben we een latte art workshop in het assortiment. Bedoeld voor iedereen die mooie cappuccino’s wil leren schenken. Tijdens deze workshop leer je door middel van verschillende oefeningen op de juiste manier melk op te schuimen en werken we aan je schenktechniek. Enige ervaring met melk opschuimen is gewenst maar niet verplicht.

Naast deze reguliere workshop is het natuurlijk ook mogelijk een workshop op maat te volgen. Lijkt je deze workshop bijvoorbeeld leuk voor een bedrijfsuitje of teamactiviteit? Of wil je misschien meer weten over het proeven van koffie? Stuur een mail met jouw wensen naar training@giraffecoffee.com. We maken graag een workshop op maat voor je!