Giraffe Coffee Academy

Laat je onderdompelen in de fascinerende wereld van koffie. Wil je meer kennis of vaardigheden opdoen in het zetten van koffie? Bekijk dan hieronder ons brede trainingsaanbod.

 

SCA trainingen

De Specialty Coffee Association (SCA) is een internationale non-profit organisatie die duizenden koffieprofessionals, van producenten tot barista’s, over de hele wereld verbindt. Door middel van openheid en het delen van kennis zorgt SCA voor een sterke band binnen de specialty coffee industrie. De SCA heeft samen met haar leden een trainingsprogramma opgesteld die bestaat uit 6 modules. Deze modules bevatten alle facetten van het koffievak en mogen alleen gegeven worden door een geautoriseerde SCA-trainer. Onze trainers brengen je met veel plezier en enthousiasme de benodigde kennis en vaardigheden bij.

Workshops

Op een laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van koffie? Daarvoor hebben we onze workshops ontwikkeld. In de workshop ‘filterkoffie’ maak je kennis met alle manieren van filterkoffie zetten en geven we je handige tips en tricks om het beste uit de koffie te halen. Thuis een apparaat met stoompijpje? Dan is de workshop latte art wellicht iets voor jou! Toch meer nieuwsgierig geworden naar hoe je koffie moet proeven? Dan organiseren we een cupping workshop, waarin het coffeetasters flavor wheel voorbij komt en koffie van over de hele wereld geproefd wordt. Kortom, genoeg te leren! Naast deze reguliere workshops is het natuurlijk ook mogelijk een workshop op maat te volgen. Lijkt je deze workshop bijvoorbeeld leuk voor een bedrijfsuitje of teamactiviteit? Of wil je misschien meer weten over het proeven van koffie? Stuur een mail met jouw wensen naar training@giraffecoffee.com. We maken graag een workshop op maat voor je!