Terug naar Trainingen

Workshop

Espresso extractie

Zet je thuis al goede espresso's, maar wil je meer uit je koffie halen? Dan is deze workshop perfect voor jou! Ontdek samen met onze deskundige trainers hoe je meer uit je koffie kunt halen. Kies een single-origin koffie om als espresso te zetten, perfectioneer het afstellen en experimenteer met temperatuur en puck-voorbereiding om de smaken en kracht te beïnvloeden. Of je nu al goede espresso's thuis zet of gewoonweg je barista-vaardigheden wilt verbeteren, deze workshop biedt een uitdagende ervaring voor de enthousiaste thuisbarista.

70.00

op voorraad
Wissen

Cadeautje?

Een uniek cadeautje voor jouw favoriete koffieliefhebber! Gebruik onze digitale kadobon om deze workshop cadeau te geven. Selecteer het bedrag en vul een leuke boodschap in voor de gelukkige ontvanger.

Meer informatie over de espresso extractie workshop

Deze workshop is perfect voor de ervaren (thuis)barista die een stapje verder wil zetten op het gebied van espresso zetten. Bij deze espresso extractie workshop leer je alles over smaak-extractie en het optimaliseren van jouw espresso-recept. Uiteraard mogen eigen espressomachines meegenomen worden naar deze workshop.

Tijdens deze workshop leer je meer over de achtergrond van koffie en espresso. We gaan onder andere aan de slag met:

  • Ontwikkelen van een goed espresso-recept.
  • Extractie meten d.m.v. een refractometer.
  • Smaakinvloeden van espresso.
  • Invloed van pre-infusie.

Ervaring met het afstellen van de koffiemolen is gewenst.
In de academy zijn zowel professionele espressomachines als alle Sage machines aanwezig. Uiteraard mag voor deze workshop ook een eigen machine meegenomen worden.

Locatie & deelnemers

Trainingen vinden plaats in de Giraffe Coffee Bar & Academy. Hoogstraat 46A, Rotterdam. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur. We houden de groepen klein, maximaal 4 deelnemers, zodat er veel individuele aandacht is voor iedereen.

Online barista cursus

Vanaf nu hebben we ook een online barista cursus. Lees hierover meer op deze pagina.