Abonnement decaf

Tumbaga

Nooit meer zonder je favoriete koffie? Onze decaf koffie is vanaf nu ook in een abonnement te verkrijgen. Zo ontvang je wekelijks, twee wekelijks of maandelijks verse espresso bonen. Daarnaast is de koffie met dit abonnement 5% goedkoper en is verzending vanaf 1 kg gratis!

Vanaf: 9.95 / maand

Wissen

Het abonnement: flexibel en voordelig

Met dit abonnement zit je nooit meer zonder je favoriete koffie. Deze wordt namelijk iedere week, iedere twee weken of iedere maand bij je thuis bezorgd. Het abonnement is heel flexibel! Je kunt je abonnement op ieder moment aanpassen in hoeveelheid en frequentie, pauzeren, stopzetten of direct vernieuwen als je koffie toch bijna op is. Daarnaast is de koffie 5% goedkoper als je deze in een abonnementsvorm bestelt. Vanaf 1kg bezorgen we ook nog eens gratis. De betaling loopt eenvoudig via iDEAL of Paypal en is altijd opzegbaar via je account. Makkelijk toch?

Let op: er kan een paar dagen overheen gaan voordat je je koffie ontvangt. Dit heeft te maken met de controle die de bank elke periode uitvoert voor de automatische incasso.

Heb je nog meer vragen over de werking van dit abonnement? Kijk dan op onze faq pagina onder het kopje Abonnementen.

Meer over deze decaf

Sourcing

De markt van decaf bestaat traditioneel uit oude oogsten die worden gedecafeïneerd. Het is een miskenning van specialty coffee liefhebbers die meer willen dan een bak karton.

Wij hebben daarentegen met onze lokale sourcer Sucafina Specialty Colombia een partner die elk seizoen de beste decafs op de markt vindt. Met hen volgen we de oogsttijden in de regio’s op de voet. Dankzij Colombia’s ongelooflijke klimatologische diversiteit kunnen we het hele jaar door een consistent Tumbaga-profiel bieden. De koffies zijn afkomstig uit Tolima of Cauca tijdens de zomermaanden en Antioquia en de regio’s in Eje Cafetero in de winter.

Wetende dat het cafeïnevrije proces de zoetheid en zuurgraad zal versterken, zoekt ons team zorgvuldig naar een hoge body, hoge zoetheid en zeer lage zuurgraad waarvan we zeker weten dat deze de beste op de markt is.

Proces

Bij het cafeïnevrij maken van suikerriet wordt een natuurlijk voorkomende verbinding uit suikerriet gebruikt om koffie te decafeïneren. Omdat deze verbinding van nature voorkomt, wordt het proces bestempeld als ‘natuurlijk cafeïnevrij’.

Het proces is relatief eenvoudig. De koffiebonen worden in suikerriet geïnfuseerd water gedompeld waarbij de cafeïne in de boon extraheert terwijl de meeste andere smaakstoffen in de in de boon achterblijven.

Ons recept voor deze decaf:

Espresso zetadvies:

Met 19 gram koffie IN en 40 gram gezet UIT zitten we dicht op de standaard brew-ratio van 1:2. Voor de doorlooptijd adviseren we 27 seconden extractietijd.

Dit recept is onze suggestie en die is niet heilig. Heb jij een afwijkend recept? Deel dit met ons via info@giraffecoffee.com

Wissen