FAQ

Wat is het verschil tussen jullie filter- en espressokoffies?

Espressokoffie is donkerder gebrand dan filterkoffie. Dus koop je bij ons een filterkoffie of een espressokoffie dan hebben we die speciaal gebrand voor de zetmethode.

Wat zijn jullie verzendtarieven?

Al vanaf een ordergrootte van € 25,- rekenen we geen verzendkosten. Bij kleinere bestellingen betaal je een verzendbijdrage van €2,65.

Verkopen jullie alleen ongemalen koffie?

Ja, gemalen koffie verliest namelijk vrij snel zijn geur- en smaakstoffen en dat is zonde. In de webshop verkopen we trouwens prima malers.

Waarom is jullie koffie zo duur?

Kostbaar wellicht, maar duur? Vergelijk je ons met de koffies in het supermarktkanaal dan zijn onze kilo-prijzen aanzienlijk hoger. Dat heeft alles met de kwaliteit te maken. Onze inkoopprijzen liggen daardoor hoger en we werken met lage volumes waardoor we hogere kosten maken.

Kan ik als horecazaak ook jullie koffie krijgen?

Ja natuurlijk, stuur een mail naar info@giraffecoffee.com en we nemen contact met je op!

Waarom staat er een branddatum op jullie koffie en niet alleen een THT datum?

Die THT-datum is wettelijk verplicht, maar als het over koffie gaat is het een zinloze eis. Koffie is jaren houdbaar zonder dat het schadelijk wordt voor je lichamelijke gezondheid. Voor de TLT datum (ten minste lekker tot) adviseren we je naar de branddatum te kijken. Koffie is op zijn best tussen 1 – 6 weken na branddatum.

Ik wil graag een keer bij jullie langskomen. Is dat mogelijk?

Ja natuurlijk! We organiseren cuppings (koffieproeverijen) en andere evenementen. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor alle updates.

Wat is jullie levertijd?

We leveren graag superverse koffie. We branden iedere week koffie, dus voor je het weet staat de koffie bij jou in de keuken! We proberen bestellingen dezelfde dag en uiterlijk de dag erna te verzenden.

Kan ik producten ruilen?

Ja, we ruilen (hardware)producten om. Neem contact met ons op als het product niet aan je verwachtingen voldoet.