Abonnement Ethiopië

Reko

Nooit meer zonder je favoriete koffie? Deze bloemige en fruitige Ethiopische koffie is vanaf nu ook in een abonnement te verkrijgen. Zo ontvang je wekelijks, twee wekelijks of maandelijks verse espresso bonen. Daarnaast is de koffie met dit abonnement 5% goedkoper en is verzending vanaf 1 kg gratis!

Vanaf: 11.59 / maand

Wissen

Het abonnement: flexibel en voordelig

Met dit abonnement zit je nooit meer zonder je favoriete koffie. Deze wordt namelijk iedere week, iedere twee weken of iedere maand bij je thuis bezorgd. Het abonnement is heel flexibel! Je kun je abonnement op ieder moment aanpassen in hoeveelheid en frequentie, pauzeren, stopzetten of direct vernieuwen als je koffie toch bijna op is. De Reko is 5% goedkoper als je deze in een abonnementsvorm bestelt. Vanaf 1kg bezorgen we ook nog eens gratis. De betaling loopt eenvoudig via iDEAL of Paypal en is altijd opzegbaar via je account. Makkelijk toch?

Let op: er kan een paar dagen overheen gaan voordat je je koffie ontvangt. Dit heeft te maken met de controle die de bank elke periode uitvoert voor de automatische incasso.

Heb je nog meer vragen over de werking van dit abonnement? Kijk dan op onze faq pagina onder het kopje Abonnementen.

Meer over Reko

Het Reko washing station vind je in de regio Kochere aan de voet van het Reko gebergte. Reko betekent ‘uitdaging’. Het is namelijk ook een uitdaging om de top van deze berg te bereiken. Eigenaren Masreshu en Faysel namen de naam en de symbolische waarde ervan over. Het is hun een uitdaging om de beste Yirgacheffe-koffie te telen.

Tijdens de oogst, die normaal gesproken plaatsvindt tussen eind oktober en half januari, brengen zo’n 850 boeren hun rijpe bessen naar het washing station. De koffie wordt gewassen met water uit een nabijgelegen rivier, waarna het vruchtvlees wordt verwijderd met een oude Agard-pulpmachine. De muscilage – de superzoete laag tussen boon en vruchtvlees – wordt verwijderd door traditionele fermentatie, die 36-48 uur duurt. De koffie wordt vervolgens 10-12 dagen gedroogd op verhoogde Afrikaanse droogbedden.

Ons recept voor Reko

Dubbele espresso:
Gebruik 18,5 gram gemalen koffie voor 39 gram espresso (extractiegewicht).
25/30 seconden doorlooptijd.

Wissen