SCA – Barista skills foundation

Welkom in de wereld van koffie! De SCA barista skills foundation cursus is de eerste stap richting een professionele barista carrière. Leer alle basistechnieken die een goeie barista onder de knie heeft, zoals molens afstellen, melk opschuimen, cappuccino's maken en nog veel meer! Deze training is bedoeld voor koffieliefhebbers, fanatieke thuisbarista's of startende professionele barista's. Je hebt geen ervaring binnen de koffie nodig om aan deze training deel te nemen.

210.00295.00

Wissen

Meer over deze module

De SCA Barista Skills foundation cursus is gericht op de voornaamste barista vaardigheden. Zijnde; het afstellen van een molen, perfect espresso bereiden en het gebruiken van de juiste melkschuim techniek voor het maken van cappuccino. Deze cursus biedt naast een kennismaking met de koffiewereld en praktische barista vaardigheden, ook inzicht in gezondheid, veiligheid en klantenservice.

Tijdens de training ontvang je een professionele reader, goede lunch en mag je werken met de lekkerste koffie!

Deelnemers & locatie

De SCA barista skills foundation training vindt plaats in de Giraffe Coffee Bar & Academy, Hoogstraat 46a te Rotterdam. De training wordt op één dag gegeven (9:00 tot +/- 17:00 uur). We houden de groepen klein, zodat er veel individuele aandacht is voor de deelnemers. Hierdoor kunnen er maximaal 4 personen deelnemen.

We hebben maatregelen getroffen om in de trainingsruimte 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden. Eventueel eigen materiaal (bijvoorbeeld melkkannetjes) mag meegenomen worden, maar dit is niet verplicht. Informatie over alle maatregelen die wij getroffen hebben vind je hier.

Theorie

  • Herkomst van koffie
  • Versheid van koffie
  • Onderdelen van de espressomachine en molen
  • Logische werkplekmanagement

Theorie examen (online): Bestaat uit 20 vragen.

Praktijk

  • Verschillende koffiesoorten proeven
  • Molens afstellen
  • Melk opschuimen
  • Gastheerschap

Praktijkexamen: niet van toepassing, tijdens de training worden wel wat praktische vaardigheden verwacht om het theorie examen te doen.

Benodigde ervaring

  • Geen

Wil je nog meer informatie over deze module? Neem dan contact op met ons via training@giraffecoffee.com of 010-3070344

Wissen