Terug naar Koffiebonen

Brazilië / Ethiopië

Original Blend

romig, zoet, bergamot

Onze Original Blend brengt het allermooiste samen van twee continenten. Een super zoete Braziliaanse koffie met chocoladetonen waar we een fris accent aan geven met een fruitige Yirgacheffe uit Ethiopië. Deze Original is fascinerend!

11.5030.50

op voorraad
Wissen
Meer over
  • Het smaakprofiel
  • Achtergrondinformatie
  • Zetadvies

Het mooiste van twee beroemde koffielanden.

De exacte samenstelling van onze Original blend is het geheim van Giraffe. Maar wat we wel kunnen delen, is de culinaire gedachte achter deze succesvolle blend. Het is dezelfde spanning die een vinaigrette zo onweerstaanbaar kan maken. Het is volle, zoete en ‘dikke’ karamel van de Braziliaanse pulped natural die we een spannende tegenhanger geven met het frisse van een Yirgacheffe.
Original Blend  flavor wheel
De kunst van het blenden is juist die koffies samen te brengen die in elkaar overlopen en elkaar aanvullen. De volle body van de Braziliaanse pulped natural versterkt de Yirgacheffe met zijn middelhoge body. Het fruitige van de Braziliaanse koffie is typisch steenfruit, zacht en rond. De Yirgacheffe verlengt deze fruitige toon met een ‘topnoot’ van citrus en bergamot.
Een perfecte blend voor barista's
Naast de enorme breedte van het smaakpalet, van vol zoet tot fris en citrus, heeft onze Original blend een enorm fijne eigenschap voor barista’s. De koffie heeft een groot smaakpalet en is extractie-technisch heel toegankelijk. Dit is een koffie die je als barista echt naar je eigen hand kunt zetten en die ook altijd ontdekkingen zal blijven bieden.
San Fernando Mexico
"Een zoete Brazil met tonen van melkchocolade en hazelnoten krijgt een fris tegenspel van een topkoffie uit het Ethiopische Yirgacheffe." - - Maarten

Zetadvies

Dubbele espresso We gebruiken alleen de bakjes voor dubbele espresso’s. Door de vorm en grootte geven deze veel minder kans op over- of onderextractie. Wij raden de bakjes voor enkele shots dus af. Gebruik een precisie-weegschaal (0,1 gram) om de gemalen en de gezette koffie te wegen. Verder een distributie-tool voor een perfect afgestreken koffie-puck en een timer. Zeer mooi gebalanceerd in de zoete, fruitige en kruidige elementen. Je proeft lichte accenten van gedroogde abrikoos en perzik, met daarnaast chocolade.
  • Gebruik 19 gram gemalen koffie in
  • 39 gram espresso uit (extractiegewicht)
  • 28 seconden doorlooptijd
Dit recept is onze suggestie en die is niet heilig. Heb jij een afwijkend recept? Deel dit met ons via info@giraffecoffee.com