ten-tastic

Giraffe 10 jaar; Ten-tastic!

Giraffe Coffee bestaat 10 jaar! Wij zijn trots dat we al zo lang de mooiste koffies maken. Deze mijlpaal willen we natuurlijk vieren met een goede kop koffie. Het resultaat is deze fruitige Ten-tastic blend. Wat een feestje!
Bestel nu
Scroll Down

Tien jaar Giraffe Coffee

In 2013 kwamen Mark en Maarten tot de conclusie dat de koffie in de horeca een stuk beter moest kunnen. Ze besloten zelf op zoek te gaan naar de mooiste specialty coffees en ze creëerden een gedreven team. Al tien jaar streven we ernaar om de mooiste koffies te vinden en hun karakteristieken te benadrukken met de branding. We delen hun verhalen en smaken graag met jou!Fruit op fruit op fruit in deze blend!

Voor deze blend waren we op zoek naar fruitige koffies die elkaar aanvullen, we hebben hiervoor 3 Afrikaanse koffies geselecteerd. De Ten-tastic blend heeft in tegenstelling tot onze andere blends, een dunne, soepele body waardoor de frisse en fruitige tonen zoals perzik en papaya naar boven komen.

Artwork van Idris van Heffen

Het jubileum design is ontworpen door Idris van Heffen. In zijn werk reduceert illustrator Idris van Heffen complexe vraagstukken tot simpele lijnen, vormen en kleuren. Zijn ontwerpen zijn abstract, maar bijzonder expressief. De minimalistisch stijl, waarbij details bewust worden weggelaten, weerspiegeld een wereld vol mysterie met vlagen van absurditeit.

Idris studeerde en doceerde aan de Willem de Kooning te Rotterdam. Zijn illustraties zijn gebruikt door een indrukwekkend stel opdrachtgevers zoals Trouw, Citizen M, Buck en South Pole.

www.studioiedman.com

Ons recept voor deze koffie

We gebruiken alleen de bakjes voor dubbele espresso’s. Door de vorm en grootte geven deze veel minder kans op over- of onderextractie. Wij raden de bakjes voor enkele shots dus af. Gebruik een precisie-weegschaal (0,1 gram) om de gemalen en de gezette koffie te wegen.

Voor een fruitige dubbele espresso:

- 18 gram gemalen koffie in je filterbakje.
- 41 gram gezette koffie in je kopje.
- 28-30 seconden doorlooptijd. Tel mee vanaf activeren pomp (druk op de knop).