Organic Blend by Giraffe Coffee

Organic is the new pink

Onze Organic Blend is een verantwoorde duik in een snoepwinkel met zijn heerlijke tonen van chocolade, karamel, amandel en zelfs rum-rozijnen. ‘Verantwoord’ omdat deze selectie is samengesteld met de top van biologisch geteelde koffies.
Bestel nu
Scroll Down

Giraffe Coffee én biologische koffies

Wij kopen al veel koffies in die aan “organic” eisen voldoen maar toch niet gecertificeerd zijn. Want hoe tegenstrijdig het ook lijkt, hoe hoger de kwaliteit des te kleiner de economische meerwaarde van certificaten. Als je je uitzonderlijke koffie fluitend kunt verkopen, waarom zou je dan nog als boer in een kostbaar certificaat investeren?

Door de zeer sterk toegenomen vraag naar biologische koffies biedt certificering inmiddels ook meerwaarde voor top-plantages. Hierdoor kunnen we eindelijk de stap zetten een organic blend van de specialty coffee aan te bieden die aan onze eisen voldoet.

Een spannende zoete blend

Na zorgvuldige selectie hebben we de koffies gevonden die onze verwachtingen van biologisch geteelde koffie overtroffen. De Peruaanse El Palto zorgt voor tonen van chocolade, amandel, room en gedroogd fruit. Het is de Colombiaanse Excelso die de koffie een mooie body en zoetheid geeft.
Met deze blend zet je het hele jaar door zoete espresso’s en heerlijk romige cappuccino's.

Wat maakt een koffie biologisch?

Aan biologisch gecertificeerde koffie worden veel eisen gesteld. De belangrijkste zijn:

- De meststoffen zijn biologisch. Deels is de koffieplantage hierbij zijn eigen producent van meststof in de vorm van compost van het vruchtvlees van de koffiebes. Veel gebruikte externe mineraal-suppletie vindt plaats door gebruik van dierlijke mest van bijvoorbeeld kippen.
- Het gebruik van pesticiden is verboden.
- De productieketen is volledig transparant. Van bes tot barista, de koffie is volledig traceerbaar.