winterkoffie by giraffe coffee

Cordillera de Fuego

De winterkoffie die zorgt voor glühwein in je kopje.

Kaneel, kruidkoek, chocolade, anijs, het lijkt onvoorstelbaar. Maar proef deze Costa Ricaanse koffie en ervaar zelf dat deze de naam Fuego verdient. Dit ‘vuur’ is te danken aan de samenwerking van de koffieboer Ismael Navarro Ceciliano en het vooruitstrevende washing station Cordillera de Fuego. Door de experimentele anaerobe verwerking van de mooiste rijpe rode bessen heb je ‘Glühwein’ in je kopje.
Bestel nu
Scroll Down

De winterse smaken van deze koffie

De geur van deze koffie is overweldigend kruidig. Vooral kaneel en anijs zijn duidelijk herkenbaar. Maar de enorme diepte aan smaken ervaar je als je een slok neemt. Ook smaken als chocolade, rietsuiker en koek-achtige als gember en kardemom kun je proeven. En de aciditeit? Ja, de hoogte van de finca kun je proeven. Hoogte zorgt voor meer aciditeit, een meer frisse stijl. De relatief koele omstandigheden op 1650 meter zorgen ervoor dat de bessen langzamer rijpen en meer smaken opbouwen. Een ander aspect is de afwezigheid van bittere smaken. Het zal je niet eens direct opvallen. Maar let er eens op, en je bent nog meer de indruk van de fluweelzachte indruk die deze koffie achterlaat.

Nu verkrijgbaar: Giraffe x Paper Palland sjaal!

Peter Palland is printmaker. Al knippend en plakkend gaat hij op zoek gaat naar balans tussen vorm en kleur. Voor de introductie van onze winterkoffie hebben wij hem gevraagd om er een passend beeld bij te maken. Dit beeld vind je onder andere terug in deze mooie kleurrijke sjaal.

Onze recepten voor deze koffie

We gebruiken alleen de bakjes voor dubbele espresso’s. Door de vorm en grootte geven deze veel minder kans op over- of onderextractie. Wij raden de bakjes voor enkele shots dus af. Gebruik een precisie-weegschaal (0,1 gram) om de gemalen en de gezette koffie te wegen. Verder een distributie-tool voor een perfect afgestreken koffie-puck en een timer.

Dubbele espresso:

- 19,5 gram gemalen koffie in je filterbakje.
- 40 gram gezette koffie in je kopje.
- 30 seconden doorlooptijd. Tel mee vanaf activeren pomp (druk op de knop).

Filterkoffie:
Ga uit van 6 gram gemalen koffie op 100 ml water.