Workshop – Filterkoffie zetten

Chemex, Aeropress, Moccamaster, V60 en ga zo maar door. Er zijn zo veel manieren om koffie te bereiden, maar wat is de beste manier? In deze 3 uur durende workshop filterkoffie zetten leer je hoe je verschillende koffiesoorten het beste thuis kan bereiden. Welke verschillende zetmethodes er zijn en wat er allemaal effect heeft op de smaak van koffie. Na deze workshop kan je thuis aan de slag om de beste koffie te bereiden.

45.00

Wissen

Meer informatie over de workshop filterkoffie

In deze filterkoffie workshop gaan we in op verschillende zetmethodes, zoals: V60, Chemex maar ook bijvoorbeeld met de vrij nieuwe GabiMaster zoals Deze filterkoffie workshop vindt plaats in de trainingsruimte van Giraffe Academy, om de hoek bij onze branderij. De workshop duurt 2,5 uur. Per workshop kunnen maximaal 5 personen deelnemen. Natuurlijk houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Zie hieronder welke maatregelen wij treffen.

Naast deze reguliere workshops is het natuurlijk ook mogelijk een workshop op maat te volgen. Lijkt je deze workshop bijvoorbeeld leuk voor een bedrijfsuitje of teamactiviteit? Stuur een mail met jouw wensen naar training@giraffecoffee.com. We maken graag een workshop op maat voor je!

Workshop volgens richtlijnen RIVM

Koffie is een ambacht. Wij geloven heilig in de kracht van hands-on training en zetten daarom onze trainingen met veel plezier offline door. Echter, hebben we wel wat aanpassingen moeten doen om de trainingen zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. We willen iedereen graag in een schone en veilige omgeving ontvangen. De volgende maatregelen hebben wij getroffen: 

 • Door een nieuwe indeling van werkplekken is het mogelijk voor alle deelnemers 1,5 meter afstand te houden. 
 • Er kunnen maximaal 5 personen deelnemen aan een training.
 • De trainer en alle deelnemers dragen handschoenen.
 • Giraffe Coffee Academy verzorgt alle nodige middelen voor het naleven van de hygiëne regels.
 • Mondkapjes zijn toegestaan, maar niet verplicht. 
 • Bij SCA-trainingen wordt lunch aangeboden, het is toegestaan eigen lunch, servies en/of bestek mee te nemen. Dit is niet verplicht. 
 • Eigen materiaal (barista tools, molens of machines) mogen meegenomen worden naar de training, dit is niet nodig en/ of verplicht. 

Deelname aan de trainingen kan alleen wanneer op alle volgende vragen nee geantwoord kan worden:

 • Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij jou of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?
Wissen