Terug naar Trainingen

SCA – Brewing intermediate

Wat zorgt voor die heerlijke zoete smaak in de filterkoffie? Past elke filtermethode wel bij elke soort koffie? Hoe bereik ik de perfecte extractie en valt deze wel in de bekende kaders? Bij de brewing intermediate training worden al deze vragen zorgvuldig onderzocht en beantwoord. Een interessante, praktische training voor iedereen die het extractieproces meer wil leren begrijpen. Lid van de Specialty Coffee Association? Dan krijg je korting op het certificaat!

450.00550.00

op voorraad
Wissen

Meer over deze training

De SCA Brewing intermediate training is bedoeld voor iedereen die een goede basis heeft in koffie en nu de verdieping zoekt binnen het extractieproces. Deze cursus bouwt voort op de concepten en vaardigheden die zijn geïntroduceerd in Brewing Foundation cursus. Een ideale training voor iemand die koffiezetervaring heeft en wil onderzoeken hoe de koffiekwaliteit kan worden verbeterd. Deze cursus behandelt een breed scala van onderwerpen, waaronder een verkenning van het koffiezetproces in termen van apparaat, extractievolgorde en bevochtiging. De 7 guidelines komen terug en worden verder uitgediept met elk hun individuele invloed op de smaak. Deze smaak wordt vervolgens wetenschappelijk gemeten en in kaart gebracht aan de hand van sterkte en extractie. Door hiermee aan de slag te gaan kan koffie nog nauwkeuriger en consistent gezet worden.

Tijdens de training ontvang je een professionele reader, goede lunch en mag je werken met de lekkerste koffie!

Deelnemers & locatie

De SCA Brewing intermediate training vindt plaats in de Giraffe Coffee Bar & Academy, Hoogstraat 46a te Rotterdam. De training wordt op twee dagen gegeven (9:00 tot +/- 17:00 uur). We houden de groepen klein, zodat er veel individuele aandacht is voor de deelnemers. Hierdoor kunnen er maximaal 4 personen deelnemen.

Theorie

  • Geschiedenis van filterkoffie
  • Verschillende zetmethodes
  • Invloeden op extractie

Praktijk

  • Meten van extractieproces
  • Werken met de Brewing control chart 

Benodigde ervaring

Ervaring met het zetten van filterkoffie is gewenst. Bij voorkeur SCA Brewing Foundation succesvol afgerond. 

Staat er geen datum tussen waarop je kan? Deze training is ook beschikbaar op aanvraag! Stuur een mailtje naar training@giraffecoffee.com of 010-3070344.