SCA – Brewing intermediate

Wat zorgt voor die heerlijke zoete smaak in de filterkoffie? Past elke filtermethode wel bij elke soort koffie? Hoe bereik ik de perfecte extractie en valt deze wel in de bekende kaders? Bij de brewing intermediate training worden al deze vragen zorgvuldig onderzocht en beantwoord. Een interessante, praktische training voor iedereen die het extractieproces meer wil leren begrijpen. Lid van de Specialty Coffee Association? Dan krijg je korting op het certificaat!

292.00540.00

Wissen

Meer over deze module

De brewing intermediate training vindt plaats in de trainingsruimte van Giraffe Academy, om de hoek bij onze branderij. De training – eventueel inclusief examen – wordt verdeeld over 2 dagen gegeven. Per training kunnen maximaal 4 personen deelnemen.
Inclusief lesmateriaal, goede lunch en heel veel koffie!

We hebben maatregelen getroffen om in de trainingsruimte 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden. Eventueel eigen materiaal mag meegenomen worden, maar dit is niet verplicht. Informatie over alle maatregelen die wij getroffen hebben vind je hier.

Theorie

  • Geschiedenis van filterkoffie
  • Verschillende zetmethodes
  • Invloeden op extractie

Praktijk

  • Meten van extractieproces
  • Werken met de Brewing control chart 

Benodigde ervaring:
Ervaring met het zetten van filterkoffie is gewenst. Bij voorkeur SCA Brewing Foundation succesvol afgerond. 

Staat er geen datum tussen waarop je kan? Deze training is ook beschikbaar op aanvraag! Stuur een mailtje naar training@giraffecoffee.com of 010-3070344.

Wissen