Terug naar Trainingen

SCA – Brewing foundation

De SCA Brewing Foundation cursus introduceert de ontelbaar veel verschillende methoden van koffiezetten. De training zit vol theoretische en praktische doe-het-zelfinstructies voor automatische en handmatige koffiezetapparaten waarbij het extractieproces centraal staat. We zullen onderzoeken hoe je de smaak van koffie op basis van inzicht in de essentiële koffiezet elementen en een analyse kun beïnvloeden, zodat je voortaan alleen nog maar lekkere koffie zet!

215.00300.00

op voorraad
Wissen

Meer over Brewing Foundation

Er zijn ontelbaar veel manieren om koffie te bereiden. In deze training staat het extractieproces van koffie centraal. Ontdek de verschillende basistechnieken, zetmethodes, parameters en hun invloed op het proces. Proef koffie van verschillende landen en ga zelf aan de slag met filterapparatuur.

Tijdens de training krijg je een professionele reader, goede lunch en natuurlijk heerlijke koffie!

Deelnemers & locatie

De SCA Brewing foundation training vindt plaats in de Giraffe Coffee Bar & Academy, Hoogstraat 46a te Rotterdam. De training wordt op één dag gegeven (9:00 tot +/- 17:00 uur). We houden de groepen klein, zodat er veel individuele aandacht is voor de deelnemers. Hierdoor kunnen er maximaal 4 personen deelnemen.

Theorie

  • Van bes tot boon
  • Verschillende zetmethodes
  • Parameters van filter koffie

Theorie examen (online): Bestaat uit totaal 30 vragen.

Praktijk

  • Toepassen verschillende brewing guidelines
  • Perfecte extractie bereiken
  • Werkplekmanagement

Praktijkexamen: niet van toepassing, tijdens de training worden wel wat praktische vaardigheden verwacht om het theorie examen te doen.

Benodigde ervaring:

  • geen

Staat er geen datum tussen waarop je kan? Deze training is ook beschikbaar op aanvraag! Stuur een mailtje naar training@giraffecoffee.com of 010-3070344.