Peru

Duares Vera DECAF

De geavanceerde Swiss Water decaf methode in combinatie met de uitzonderlijk koffie van de familie Duares Vera zorgen voor een milde koffie met zoete romige tonen en accenten van hazelnoot. Dit is een decaf zonder enige concessie aan smaak, knap als je kunt proeven dat dit een decaf is!

10.5028.00

Wissen

Meer over deze decaf

De familie Duares Vera is sinds 2008 lid van de coöperatie JUMARP. Hun boerderij ligt op 1.700 meter boven de zeespiegel in Jusiva, El Palto in de regio Amazonas.

Op 7 hectare verbouwen ze voornamelijk koffie en houden ze enkele kippen. De geteelde rassen zijn Typica, Castillo, Bourbon en Catimor. De koffie wordt selectief geoogst en ter plaatse verwerkt volgens een klassiek gewassen proces. Zodra de koffie 12% vocht heeft bereikt, brengen ze de partijen naar het inkoopcentrum van El Palto in het dorp. De koffie wordt daarna volgens de Swiss Water methode gedecafeïneerd.

Swiss Water Decaf

Bij het Swiss Water Process  wordt eerst een groene-koffie-extract gemaakt door groene koffiebonen in een warm bad onder te dompelen. Het water onttrekt niet alleen de cafeïne maar ook de smaakcomponenten. Het water wordt daarna gefilterd met koolstof waarbij alleen de cafeïne wordt verwijderd. Een nieuwe batch groene koffiebonen wordt vervolgens in dit extract ondergedompeld waarbij alleen de cafeïne wordt onttrokken. Dit komt omdat het extract nog vrijwel smaken en oliën bevat waardoor er geen smaakcomponenten uit de bonen over kunnen gaan. Het water wordt weer gefilterd en het cafeïnevrije water stroomt weer terug door de bonen. Dit proces wordt continu herhaald tot de bonen voor 99,9% cafeïnevrij zijn. Bij deze methode wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën en daarom is deze decaf koffie ook biologisch gecertificeerd.

Duurzaamheid

De El Palto coöperatie helpt haar leden met investeringen. Zo heeft de familie Duares Vera een kleine pulper, fermentatietanks en een parabooldroger met verhoogde bedden te kunnen aanschaffen.

Alle 188 leden van El Palto produceren gecertificeerde biologische en Fairtrade-koffie. De coöperatie investeert de premies die van deze certificeringen worden ontvangen in een aantal belangrijke gemeenschapsprojecten, waaronder verbouwingen van gewassen, een fonds voor onderwijsprogramma’s en de bouw van scholen. 

Onze conclusie 

Dit is een decaf koffie van eenzame klasse. Een heerlijke zoete milde  specialty coffee. Knap als je kunt proeven dat dit een decaf is!

Ons recept voor deze koffie:

Dubbele espresso:
Met 19 gram koffie IN en 40 gram gezet UIT zitten we dicht op de standaard brew-ratio van 1:2. Voor de doorlooptijd adviseren we 24 seconden extractietijd.

Details

  • Land Peru
  • Regio Jusiva El Palto
  • Producent Duares Vera
  • Oogst 2020
  • Variëteit Bourbon, Castillo, Catimor, Castillo
  • Hoogte 1700 meter
  • Verwerkingsproces Swiss water decaf
  • Smaakprofiel Romig, Hazelnoot, Kandijsuiker
  • Body Vol
  • Branding espresso
Wissen