Terug naar Koffiebonen

Oeganda

Strato Berry

tropisch fruit, grapefruit, banaan

Deze Strato Berry is een hemels fruitdessert! Het zijn de diepe zoete fruittonen zoals banaan en melkchocolade die deze koffie een uniek palet geven. Sprankeling, een ijle verfijnde frisheid, ervaar je in accenten van mango, ananas en lychee. Wat een geweldige koffie!

uitverkocht

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Meer over
 • Achtergrondinformatie
 • Factsheet

Een hemels fruitdessert

Strato Berry flavor wheel
Achtergrondinformatie
Oeganda en terroir   Het is geen wonder dat Oeganda de Parel van Afrika wordt genoemd. Het is in zoveel opzichten zo’n uniek land. De landschappen variëren van tropische jungle tot met sneeuw bedekte bergen, de mensen die erg aardig zijn voor buitenlanders en de koffie met smaakprofielen variërend van vol mangosap tot zachte en romige chocolade. Ook deze Strato Berry is een typische Oeganda. Deze natural is zelfs de overtreffende trap van een fruitmand in je kopje. Eerder een fruitkraam! Als je speelt met de zetwijze kun je het zachte, zoete  en ronde aspect benadrukken. Ga je relatief wat meer gemalen koffie doseren, dan proef je bijvoorbeeld dat de citrische tonen van bloedsinaasappel meer naar grapefruit gaan overhangen. Laat bij een filterzetmethode de koffie overigens gerust afkoelen. Juist dan pakt deze cleane natural je volledig in met ronde romige tonen van melkchocolade.    Traceerbaarheid   Michiel Lampers van onze sourcing partner The Coffee Quest bezocht Oeganda in het voorjaar 2022. Ook dit jaar is zijn zoektocht naar koffie met die kenmerkende Oegandese ‘terroir’ succesvol.  In Oost-Oeganda, Mt. Elgon regio, bij het Sironko Coffee Yard processing station, trof hij dit exceptioneel mooie lot aan. Boeren uit deze Mt. Elgon regio- niet direct verbonden met enige coöperatie – hadden bij het Sironko washing station hun koffie ingebracht.    Duurzaamheidsapecten  Exporteur is Great Lakes Coffee. We beschikken door ons directe contact over een exacte lijst met de namen van de boeren en de prijzen die zij voor hun ingebrachte koffie hebben gekregen. Gedetailleerde informatie hopen we op korte termijn te kunnen delen. Great Lakes Coffee besteedt extra aandacht aan ecologische landbouw aspecten, waaronder biodiversiteit, natuurlijke hulpbronnen en duurzame landbouwpraktijken in het algemeen. Daarnaast  organiseert Great Lakes Coffee ook trainingen en workshops rondom thema’s  als water- en afvalbeheer. Om de koffieboeren in Oost-Oeganda te ondersteunen, organiseert Great Lakes Coffee agribusiness-trainingen. Zij dragen kennis over middels  demonstratiepercelen en streven naar transparante, op kwaliteit gebaseerde prijzen en toegang tot premium markten voor de verkoop van hun premium traceerbare koffie.
Factsheet
 • Land Oeganda
 • Regio Oost-Oeganda, Mt. Elgon regio
 • Producent Sironko Coffee Yard
 • Oogst 2022
 • Variëteit SL14, SL28, Catimor
 • Hoogte 1750 meter
 • Verwerkingsproces natural
 • Smaakprofiel tropisch fruit, grapefruit, banaan
 • Body hoog
 • Branding espresso en filter

Zetadvies

Dubbele espresso

We gebruiken alleen de bakjes voor dubbele espresso’s. Door de vorm en grootte geven deze veel minder kans op over- of onderextractie. Wij raden de bakjes voor enkele shots dus af. Gebruik een precisie-weegschaal (0,1 gram) om de gemalen en de gezette koffie te wegen. Verder een distributie-tool voor een perfect afgestreken koffie-puck en een timer.

 • 18,5 gram gemalen koffie in je filterbakje.
 • 40 gram gezette koffie in je kopje.
 • 28 seconden doorlooptijd. Tel mee vanaf activeren pomp (druk op de knop)
 

Aeropress:

Klassiek recept  met 14 gram en 220 water, temperatuur 94 graden.  Heel veel verfijning, lichte extractie die bij afkoeling veel fruit  laat proeven. Dit recept is onze suggestie en die is niet heilig. Heb jij een afwijkend recept? Deel dit met ons via info@giraffecoffee.com