George William Oeganda

fris-zoet, bosvruchten, noga

Boer George William weet met één klein lot koffie van zijn plantage, een soort toverbal aan fruit te presenteren. Je proeft niet alleen bosvruchten maar ook het zachte van noga. Dit is zo exceptioneel en zal ook jouw verwachtingen van Oegandese koffie overtreffen. Enjoy!

12.2033.00

Wissen

Meer over deze George William

Deze koffie is een reflectie van het bijzondere microklimaat en verwerkingstechnieken. Het zijn bijvoorbeeld de relatief lagere temperaturen op de hoge locatie, de langzame rijping van de bessen in de schaduw van bananenbomen en de zorgvuldige droging van Afrikaanse droogbedden.

Oeganda heeft in specialty coffee nog geen grote reputatie. Ons geluk is dat we soms – en steeds vaker – op uitzonderlijke koffies in dit land stuiten. En natuurlijk dwingen we het geluk een beetje af. Want ook hier vinden we de mooiste arabica koffie in de hooglanden. In dit geval, de Rwenzori regio (1500 -1800 meter) op de grens met Kongo. Het gebied staat bekend onder de naam als ‘Mountains of the moon’ met de machtige en vaak nog besneeuwde Mount Rwenzori als middelpunt. Rwenzori betekent ‘watermaker’, omdat deze berg de vele rivieren en omliggende koffieplantage voedt. Rwenzori is een gebied waar arabica koffie wordt verwerkt volgens de ‘natural’ methode. Hierbij worden de koffiebessen in zijn geheel gedroogd. Het levert fruitige koffies met veel body op. En dit is een understatement in het geval van het bijzondere lot van Georges William. Deze boer wist met hulp van de bekende Griekse koffie ’professor’ Andreas Nicolaides, alle handelingen op de plantage verder te verbeteren. Deze focus op alle details in de verwerking van de koffiebessen zorgt voor een extreem zuivere zoete koffie waarin je alle kleinste fruitaroma’s kunt waarnemen. Je zou het bijna geen koffie meer noemen. Maar dat is het wel!

Ons recept voor George William

Dubbele espresso:
Gebruik 18,5 gram gemalen koffie voor 39 gram espresso (extractiegewicht).
25/30 seconden doorlooptijd.

Filterkoffie:
Gebruik 6 gram gemalen koffie op 100 gram water.
2,5 minuten doorlooptijd.

Dit recept is onze suggestie en die is niet heilig. Heb jij een afwijkend recept? Deel dit met ons via info@giraffecoffee.com

Details

  • Land Oeganda
  • Regio Mont Rwenzori
  • Coöperatief Mont Cherry
  • Oogst 2020
  • Variëteit Natural SL28 & SL14
  • Hoogte 1500-1800 meter
  • Verwerkingsproces Natural
  • Smaakprofiel fris-zoet, bosvruchten, noga
  • Body vol
  • Branding espresso en filter
Wissen