Terug naar Cadeaus

Krak Chocolade – Belize Drinking Chocolate

De Belize chocolade van Krak drink je nu ook heel eenvoudig - en lekker - als chocolademelk. In dit zakje vind je 200 gram chocolade (gemalen), die je eenvoudig opwarmt met melk of haverdrank. Goed voor 8 kopjes chocolademelk. Deze chocolade heeft een stevige body met een aangename frisse citruszuurgraad met tonen van tropisch zacht fruit.

12.95

uitverkocht

Uitverkocht

Specificaties

  • Origine Belize, Peini Plantation
  • Cacaopercentage 70%
  • Gewicht 200 g
  • Biologisch Ja
  • Glutenvrij Ja
  • Sojavrij Ja

De cacao in deze zak is afkomstig uit Belize. De pure chocolade uit Belize kenmerkt zich door de verfijnde smaak van citrus en zachte tonen van hazelnoot.

Belize – Peini Plantation 70% BIO

70% pure chocolade met bonen uit Punta Gorda (Peini), district Toledo, Belize Sinds 2016 produceert Peini Plantation haar eigen cacao op 96 hectare land en koopt zij cacao van deze boeren via haar zusterbedrijf Belize Cacao Trade. Samen met Na’Lu’Um Cocoa Institute, een vereniging van lokale Maya cacaoboeren, hebben ze duizenden gratis jonge boompjes aan deze boeren geleverd en ondersteunen ze hen met training en microfinanciering. Dankzij dit initiatief beschikken ongeveer 204 cacao producerende gezinnen nu over een vaste, betrouwbare bron om hun bonen tegen een eerlijke prijs te verkopen en hen te helpen hun landbouwactiviteiten uit te breiden om hun gezinnen een beter leven te bieden.

Post harvesting

De naoogst (post harvesting) vindt plaats in een gecentraliseerde faciliteit. De bonen worden gedurende 7 dagen gefermenteerd in kisten gemaakt van Santa Maria hout. Zodra het gistingsproces is voltooid, worden de bonen per kruiwagen naar droogtafels vervoerd. De bonen blijven op de houten droogtafels liggen en worden goed geharkt tot ze een bepaalde graad van uiterlijk hebben bereikt.

Oogst

November tot en met Juni

Smaakprofiel

Stevige body met een aangename frisse citruszuurgraad. Tonen van tropisch zacht fruit.