Terug naar Trainingen

Workshop

Espresso extractie

Deze workshop is perfect voor de ervaren (thuis)barista die een stapje verder wil zetten op het gebied van espresso zetten. Bij deze espresso extractie workshop leer je alles over smaak-extractie en het optimaliseren van jouw espresso-recept. Uiteraard mogen eigen espressomachines meegenomen worden naar deze workshop.

70.00

op voorraad
Wissen

Cadeautje?

Een uniek cadeautje voor jouw favoriete koffieliefhebber! Gebruik onze digitale kadobon om deze workshop cadeau te geven. Selecteer het bedrag en vul een leuke boodschap in voor de gelukkige ontvanger.

Meer informatie over de espresso extractie workshop

Tijdens deze workshop leer je meer over de achtergrond van koffie en espresso. We gaan onder andere aan de slag met:

  • Ontwikkelen van een goed espresso-recept.
  • Extractie meten d.m.v. een refractometer.
  • Smaakinvloeden van espresso.
  • Invloed van pre-infusie.

Ervaring met het afstellen van de koffiemolen is gewenst.
In de academy zijn zowel professionele espressomachines als alle Sage machines aanwezig. Uiteraard mag voor deze workshop ook een eigen machine meegenomen worden.

Locatie & deelnemers

Trainingen vinden plaats in de Giraffe Coffee Bar & Academy. Hoogstraat 46A, Rotterdam. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur. We houden de groepen klein, maximaal 4 deelnemers, zodat er veel individuele aandacht is voor iedereen.

Online barista cursus

Vanaf nu hebben we ook een online barista cursus. Lees hierover meer op deze pagina.

Meer over

Als je thuis net zo graag een goede kop koffie drinkt als in je favoriete koffiebar!

Programma thuisbarista workshop
  • De koffieketen (boer, brander, barista)
  • Cupping – smaken in koffie
  • Receptuur op (je eigen) thuis machine
  • Melkschuimen

Meer informatie over de workshop thuisbarista

Tijdens de thuisbarista leer je meer over de achtergrond van koffie, hoe je een espressomachine moet afstellen en hoe je het beste melk kan opschuimen. In de academy zijn alle Sage machines aanwezig, maar als je liever je eigen machine mee wil nemen is dat ook geen probleem!

Locatie & deelnemers

Trainingen vinden plaats in de Giraffe Coffee Bar & Academy. Hoogstraat 46A, Rotterdam. De workshop duurt ongeveer 3 uur. We houden de groepen klein, zodat er veel individuele aandacht is voor de deelnemers. Hierdoor kunnen per workshop maximaal 4 personen deelnemen. Naast deze reguliere workshops is het natuurlijk ook mogelijk een workshop op maat te volgen. Lijkt je deze workshop bijvoorbeeld leuk voor een bedrijfsuitje of teamactiviteit? Stuur een mail met jouw wensen naar training@giraffecoffee.com. We maken graag een workshop op maat voor je!

Online barista cursus

Vanaf nu hebben we ook een online barista cursus. Lees hierover meer op deze pagina

Cadeautje?

Een uniek cadeautje voor jouw favoriete koffieliefhebber! Gebruik onze digitale kadobon om deze workshop cadeau te geven. Selecteer bij bedrag €60,- en vul een leuke boodschap in voor de gelukkige ontvanger. Liever een papieren kadobon? Mail dan naar training@giraffecoffee.com.