Colombia

Quindío DECAF

Deze Quindío Sugarcane Decaf-melange van het Quindío-departement in Colombia is de belichaming van wat een geweldige decaf kan zijn. Heerlijk zoet, kruidig en een fris accent van appel, overtuigt deze decaf zelfs de meer kritische koffiedrinker.

10.5028.00

Wissen

Meer over deze koffie

Deze cafeïnevrije koffie is ​​een blend van Castillo, Colombia en Caturra geteeld door boeren die in het Quindío-departement van Colombia wonen. De bijdragende boerderijen zijn gemiddeld groter dan 5 hectare en liggen tussen 1500 en 2000 meter boven zeeniveau. De geplukte bessen worden verwerkt met behulp van traditionele methoden die veel in Colombia werden gebruikt.

Van de koffiekersen wordt het vruchtvlees  verwijderd en vervolgens worden ‘de bonen’ gefermenteerd gedurende 12 tot 24 uur. De koffie wordt vervolgens gewassen en 10 tot 12 dagen in parabolische drogers gedroogd, afhankelijk van het klimaat op elke boerderij. 

Suikerriet cafeïnevrij proces

Descafecol is een proces, waarbij cafeïne uit de koffiebonen wordt verwijderd met behulp van een natuurlijk extract gedistilleerd uit suikerriet. Eerst worden de bonen gestoomd om hun poriën te openen. Vervolgens worden ze herhaaldelijk gespoeld in het suikerriet extract om cafeïne te verwijderen. Vervolgens worden de bonen gedroogd tot een luchtvochtigheid van 10-12%. Hierna wordt de boon verzegeld met natuurlijke was die op geen enkele manier de smaak, geur of aroma van de koffie beïnvloedt.

Over Quindío
Quindío maakt deel uit van een regio die bekend staat als de Eje Cafetero, de Colombian Coffee Growing Axis of Coffee Triangle, die historisch de meeste koffie van het land produceerde. Deze Decaf Quindío Blend trouwt met de gevarieerde kenmerken van koffie die wordt geteeld in de gemeenten Calarcá, Córdoba, Pijao en Génova, die van noord naar zuid lopen en de oostelijke flank vormen van het departement waar het grenst aan Tolima.

Ons recept voor deze koffie

Dubbele espresso:
Gebruik 18,5 gram gemalen koffie voor40  gram espresso (extractiegewicht).
25/30 seconden doorlooptijd.

Details

  • Land Colombia
  • Regio Quindío
  • Oogst 2019
  • Variëteit Castillo, Colombia en Caturra
  • Hoogte 1500 - 2000 meter
  • Verwerkingsproces Descafecol
  • Smaakprofiel zoet, koekkruiden, appel
  • Body gemiddeld
  • Branding espresso
Wissen