Terug naar Koffiebonen

Abonnement Original Blend

Brazilië / Ethiopië

Nooit meer zonder je favoriete blend? Onze zoete en frisse Original Blend is vanaf nu ook in abonnementsvorm verkrijgbaar. Je krijgt maandelijks 1, 2 of 3 kilo koffie thuisbezorgd. De koffie is ook nog eens 5% goedkoper!

Vanaf: 26.60 / maand

op voorraad
Wissen

Het abonnement

Met dit abonnement zit je nooit meer zonder je favoriete koffie. Deze wordt namelijk maandelijks gratis thuisbezorgd. Daarnaast is deze blend 5% goedkoper als je deze in een abonnementsvorm bestelt. De betaling loopt eenvoudig via iDEAL of Paypal en is maandelijks opzegbaar. Makkelijk toch?

Meer over deze blend

De exacte samenstelling van onze Original Blend is het geheim van Giraffe. Maar wat we wel kunnen delen, is de culinaire gedachte achter deze succesvolle blend. Het is dezelfde spanning die een vinaigrette zo onweerstaanbaar kan maken. Het is volle zoete en ‘dikke’ karamel van de Braziliaanse pulped natural die we een spannende tegenhanger geven met het frisse van een Yirgacheffe.

De kunst van het blenden is juist die koffies samen te brengen die in elkaar overlopen en elkaar aanvullen. De volle body van de Braziliaanse pulped natural versterkt de Yirgacheffe met zijn middelhoge body. Het fruitige van de Braziliaans is typisch steenfruit, zacht en rond. De Yirgacheffe verlengt deze fruitige toon met een ‘topnoot’ van citrus en bergamot.

Naast de enorme breedte van het smaakpalet, van vol zoet tot fris en citrus, heeft onze Original blend een enorm fijne eigenschap voor barista’s. De koffie heeft een groot smaakpalet en is extractie-technisch heel toegeeflijk.  Dit is een koffie die je als barista echt naar je eigen hand kunt zetten en die ook altijd ontdekkingen zal blijven bieden.

Twee recepten voor Original Blend

Dubbele espresso – fris en fruitig:
Gebruik 20 gram gemalen koffie voor 38 gram espresso (extractiegewicht).
25/30 seconden doorlooptijd.

Dubbele espresso – zoet met een frisse topnoot:
Gebruik 18,5 gram gemalen koffie voor 40 gram espresso (extractiegewicht).
25/30 seconden doorlooptijd.

Wissen