VACATURE – Barista Trainer (Fulltime 40 uur)

Wie we zijn.

Wij zijn Giraffe Coffee, wij zijn een specialty coffee koffiebranderij uit Rotterdam. We werken sinds onze start in 2013 aan onze eigenzinnige visie op koffie. In 2021 openen we onze winkel en academy midden in Rotterdam. We zijn de vaste koffiebranderij van meer dan 250 bedrijven. Van een koffiebar om de hoek, je favoriete fine-dining restaurant tot de mooiste kantoren. Overal waar je mensen tegenkomt die van persoonlijk contact en goede koffie houden kun je ons vinden.

We proeven, selecteren en branden op het hoogste niveau. Samen met onze partners creëren we de mooiste koffie-ervaring. Door onze kennis weten wij daarom ook wat daarvoor nodig is is bij onze afnemers. Een kantoor heeft andere apparatuur en misschien wel andere koffie nodig dan een koffiebar of restaurant. Door de hoge kwaliteit die wij leveren te combineren met grote betrokkenheid naar onze partners zijn wij de afgelopen jaren blijven groeien. Door service en een professionele opleiding van barista’s bij onze afnemers zorgen we voor topkwaliteit in de hele keten. Het is onze ambitie om de mooiste bedrijven van Nederland te voorzien van de mooiste specialty coffee en de beste servi

Wat ga je doen.

Wij zijn op zoek naar een fulltime barista trainer voor onze Giraffe Coffee Academy
Samen met onze hoofdtrainer zorg je ervoor dat onze partners en de best mogelijke koffie gaan zetten en waarborg je deze kwaliteit ook nadat de koffie onze branderij verlaat

In onze trainingsruimte in het centrum van Rotterdam en op locatie trainen we allerlei cursisten op verschillende niveau’s.
Onder andere:

 • Particulieren
  Workshops en SCA trainingen voor geïnteresseerden en mensen die misschien professioneel met koffie willen gaan werken.

 • Partners
  Wij trainen alle partners die met onze koffie werken. Denk hierbij aan aan de werknemers van horecazaken of kantoren die onze koffie gebruiken. Deze trainingen geven we het meest en variëren van basistrainingen, latte art cursussen en snelheidstrainingen tot trainingen over smaakontwikkeling en het tot in detail afstellen van koffie apparatuur.

 • Professionals
  Wij bieden een breed scala SCA trainingen aan op verschillende niveau’s. Op dit moment geven we de volgende trainingen:
  -Barista (Foundation, Intermediate, Professional)
  -Brewing (Foundation, Intermediate, Professional)
  -Sensory (Foundation, Intermediate, Professional)

 • Studenten
  Waarbij we in samenwerking met opleidingsinstellingen speciaal ontwikkelde trainingsprogramma doorlopen. Zo verzorgen bij bijvoorbeeld alle koffie trainingen voor de Zadkine Bar Academy.

Wie we zoeken.

Je vindt het leuk om mensen te trainen en je kennis te delen. Je bent gastvrij en helpt al onze cursisten een stap verder, van beginnende koffieliefhebber tot de doorgewinterde coffee nerd. Je zorgt voor een toffe, gastvrije sfeer en zorgt dat er goed en schoon gewerkt wordt.

We zoeken iemand met die zelfstandig is en verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Gezien ons specialisme is affiniteit met koffie en horeca een vereiste. We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om mensen zich welkom te laten voelen en alles over koffie te  leren.

Hiernaast
– Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
– Je bent in het bezit van rijbewijs B en rijdt zonder moeite heel het land door.
– Je bent bereid minimaal 2 weekenddagen per maand te werken.
– Ervaring in een specialty coffeebar is een pre
– Ervaring als koffietrainer is een pré
– SCA opleidingen en een AST diploma zijn een pré

Wat we bieden.

Wij bieden een leuke functie binnen een jong en snelgroeiend bedrijf. Hierin krijg je de ruimte om door te groeien en in onze SCA Academy trainen we in je alle aspecten van koffie. De functie is fulltime (40 uur). Hierbij bieden wij marktconforme arbeidsvoorwaarden en onbeperkt koffie.

Als dit je wat lijkt.

We hopen een enthousiaste collega te vinden die met een servicegerichte instelling wil werken naar de best mogelijke koffie ervaring bij onze partners.

Als jij denkt jezelf hierin te herkennen en graag wilt werken met een aantal gepassioneerde koffie gekken, reageer dan via de e-mail op deze vacature. Zorg dat je een leuke motivatie hebt en wellicht drinken we snel een kop koffie. Je kunt bij vragen bellen naar Tilly van Arendonk op 0638010142 of gewoon direct je motivatie en CV mailen naar vacatures@giraffecoffee.com